Thursday, January 1, 2009

Doaku Buat Saudaraku di Palestin
Assalamualaikum & Salam Perjuangan..

Adi xdapat nk meluahkan kesedihan dan kerisauan dihati adi. Kesedihan dan kerisauan tentang apa? terhadap saudara2 kita yg berada dipalestin sana..Semalam sewaktu selesai solat asar berjemaah, adi dan sahabat lain bersama2 menunaikan solat sunat hajat yg di imami oleh saudara izad. Memohon bantuan kehadrat Ilahi moga Allah swt memberi kekuatan dn kemenangan kepada mujahid2 Islam disana. Namun sewaktu dalam solat, hati adi tiba2 sebak dan tanpa adi sedari air mata adi menitis didepan tempat adi sujud... Adi tak pasti mengapa adi mudah menitiskan airmata dihadapan Allah swt...

"Ya Allah..ENGKAU tetapkanlah iman saudara2ku yg berada di palestin, semarakkanlah semangat jihad mereka..ENGKAU tiupkanlah kekuatan rohani dan fizikal kepada mereka..

"Ya Allah..Bantulah mereka dalam menjalani kehidupan mereka..ENGKAU berikanlah kemenangan kepada mujahid2 palestin. Sesungguhnya ya Allah..mereka berjuang demi agamaMU, bangsa, negara dan maruah mereka ya Allah..

"Ya Allah..ENGKAU lindungilah anak2 mereka, para wanita mereka agar selamat stiasa.. Supaya dihati mereka yg bergelar mujahid-mujahid Islam tidak gentar dan takut untuk berhadapan dengan musuh-musuh Islam..

"Ya Allah..ENGKAU pertajamkanlah sasaran peluru mereka agar padu menembusi tubuh2 tentera yahudi dan israel laknatullah..kerana kaum2 inilah yg cuba melenyapkan agamaMU daripada bumi ciptaan Mu ini ya Allah..

Amiin Ya Rabbul Alamiin..

Jihad Fi Sabilillah..


No comments:

Post a Comment